Din sökning gav inga träffar

Produkter

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     Huddig fann sin kompletta lösning hos EdmoLift


     ​Det tidigare installationsarbetet innebar däremot höga lagerkostnader, en tuff arbetsmiljö för montörerna och var ett tidskrävande moment i monteringslinan.


     Huddig är ett ledande företag inom utveckling, tillverkningoch försäljning utav grävlastare på den svenska marknaden. Ett av de största användningsområdena för deras grävlastare är för nybyggnation och underhållsarbete av järnvägar. Då arbetet med att förnya och utveckla produkterna är i ständigt fokus har man börjat installera extrautrustning som tillsammans med rälsvaggor fram och bak gör att en grävlastare kan köra på räls.

     ”Den bakre vaggan består utav ett fäste och en rörlig vagga som innehåller rälshjul som trycks ned på rälsen och lyfter upp maskinen, vilket möjliggör att man kan köra på rälsen. Likadant är det fram också, där är det två fästen och en vagga. Vi hade monterat ett antal varianter av den här utrustningen tidigare, men man fick montera ihop det del för del,” Säger Urban Jonsson, Produktionstekniker på Huddig.

      

     BEHOVET AV ATT UTVECKLA MONTERINGSLINAN

     Det tidigare installationsarbetet innebar däremot höga lagerkostnader, en tuff arbetsmiljö för montörerna och var ett tidskrävande moment i monteringslinan.

     ”När vi monterar ihop de här maskinerna så flyttas de runt i en monteringslina. Linan är ganska lång och vi behövde börja montera på materialet redan i första momentet. Det innebar att vi var tvungna att ha materialet hemma väldigt tidigt innan vi kunde leverera en färdig maskin till slutkunden. Ur ett ekonomiskt perspektiv så vill vi ju montera på materialet så sent som möjligt eftersom vi då inte behöver ha det hemma förrän i slutstadiet av monteringsprocessen. Kan vi fördröja processen av att ta in stora dyra komponenter till slutet av förädlingskedjan är det väldigt fördelaktigt då vi slipper ha höga lagerkostnader.”

     En Movexx T1500 och ett mobilt lyftbord TL 2000 från EdmoLift

     används tillsammans som ett effektivt verktyg. 


     Det var viktigt att Huddig hittade ett sätt att förbättra arbetsmiljön. 

     VIKTEN AV EN BRA ARBETSMILJÖ

     Det var inte bara den ekonomiska aspekten som bidrog till att Huddig behövde en lösning. Den stora utmaningen var att hitta en lösning som kunde förbättra operatörernas arbetsmiljö och bidra till en mer effektiv monteringsprocess.

     ”Framförallt så tittade vi på arbetsmiljön. Våra montörer hade tidigare fått stå på knäna när de monterade på extrautrustningen. Det tog dessutom väldigt lång tid när man monterade de här delarna, och vi vill ju alltid försöka förkorta ned tiden på varje station.”

     Dessa tre punkter utgjorde grundproblematiken, och anledningen till att Huddig började leta efter en lösning.


     EDMOLIFT KUNDE ERBJUDA EN KOMPLETT LÖSNING

     ”Vi började titta runt på nätet för att se vad som fanns. Vi hade tidigare köpt lyftbord från EdmoLift så vi tittade där, men vi tittade även på andra leverantörer. Det jag såg var att EdmoLift dels hade mobila lyftbord, men även att man hade produkter från Movexx. Och varför inte köpa både ett lyftbord och en Movexx så att man kan transportera lyftbordet? Sen har jag erfarenhet av att det nästan alltid är bättre att köpa en komplett lösning från samma leverantör än att man köper från två olika leverantörer.”

     Efter att ha arbetat fram förutsättningarna för lyftbordet i form av höjd, bredd och längd, samt lyftkapacitet, bottenläge och behovet av eldrift, återkom EdmoLift med ett offertförslag.

     Lösningen gör det enklare, snabbare och säkrare att installera rälsvaggorna.


     Komponenterna är ihopmonterade till ett paket och installerade direkt på grävmaskinen.

     BESÖKTE EDMOLIFT FÖR TESTKÖRNING

     Ett viktigt steg vid implementering av en ny lösning är att man får prova på vad det innebär innan några slutgiltiga beslut tas. För att få möjlighet att bilda sig en ordentlig uppfattning om produkterna blev Urban och en kollega från Huddig inbjudna att testa dem på riktigt.

     ”Jag och en kollega som arbetar i linan blev inbjudna till EdmoLift för att få se hur produkterna fungerar. Det var väldigt viktigt att kollegan var med eftersom det var han som skulle använda produkterna dagligen. Han kunde ge oss input på om det här var det vi behövde för att förbättra arbetet i linan. Vid besöket hade EdmoLift tagit fram både en Movexx T1500 och ett mobilt lyftbord av modellen TL 2000 som var kompatibelt med Movexx dragaren, och vi kunde därför få testköra den kompletta lösningen. Och det såg ju riktigt bra ut! Då bestämde vi oss för att köra på det här konceptet.”


     STOR FÖRBÄTTRING I MONTERINGSPROCESSEN

     Sedan lösningen kommit på plats i Huddigs monteringslina har de redan kunnat märka av stora skillnader.

     ”Numera har vi en fixtur på lyftbordet som vi monterar ett komplett paket på, både för framramen och bakramen. För paketen till bakramarna var det väldigt lätt att få till det här. De främre paketen har vi nyss testkört och det fungerar väldigt bra också. Fördelen är att vi nu kan vänta med att montera alla delar tills slutet, och då montera in kompletta paket både bak och fram. Så det är ju en otrolig vinst rent arbetstidsmässigt eftersom vi har fått ned montagetiden på linan. I och med det här har vi även kunnat få ned lagerkostnaderna på materialet eftersom vi nu behöver materialet betydligt senare i processen. Ur ett arbetsmiljöperspektiv är våra operatörer mycket nöjda eftersom Movexx dragaren är väldigt smidig att hantera. I kombination med lyftbordet gör det även att man kan placera paketen med stor precision när de ska monteras på grävmaskinen,” avslutar Urban Jonsson.