Din sökning gav inga träffar

Lyftbord och lyftlosningar

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     Sveriges äldsta tunnbrödsbageri använder Movexx elektriska dragare i sin produktion


     Den elektriska dragaren är väldigt uppskattad bland operatörerna, säger Johan Björn produktionschef på Mjälloms Tunnbröd. 

     För 100 år sedan grundades familjeföretaget Mjälloms Tunnbröd i en liten bagarstuga i Mjällom, i hjärtat av Höga kusten. Idag är de tjugo anställda som arbetar i Ullånger, ett stenkast från där man först startade. Här produceras över 400 ton tunnbröd varje år – vilket betyder hantering av stora mängder deg. 

     Produktionen av tunnbröd innehåller flera steg, men vid momentet tillredning av deg såg man ett behov av att kunna ta bort en fysiskt ansträngande del av processen. Johan berättar att varje sats deg kan väga mellan 200-350 kilo, och grytan som den tillreds i väger 200 kilo.

     Det innebär en totalvikt upp emot ca 600 kilo som ska förflyttas från punkt A, där degen blandas och jäser, till punkt B där degen ska kavlas ut. Därtill ska grytan hamna i rätt position vid de båda punkterna. 

     Att utrymmet där tillredningen sker också är begränsat och belägen på övervåningen innebar att det fanns flera faktorer som skulle stämma för att hitta en lyckad lösning för företaget.


     Movexx är perfekt för gående transport av gods i olika utrymmen

     För att underlätta förflyttningen och samtidigt kunna hantera det på ett ergonomiskt sätt kontaktade Mjälloms Tunnbröd EdmoLift för att hitta en lämplig lösning. Tidigare hanterades momentet manuellt, vilket fungerade men inte var optimalt ur en ergonomisk synvinkel, säger Johan.

     Efter att ha kommit i kontakt med en av fältsäljarna, David Nilsson, och diskuterat sina behov kom de fram till att en Movexx TT1000-T kunde vara en bra lösning. 

     Lösningen med den elektriska dragaren från EdmoLift är optimal för att dra tung last och har möjliggjort smidigare och mer ergonomiska förflyttningar i företagets produktion. David menar att det är något som utmärker dragarna från Movexx. 

     Movexx Elektriska dragare är flexibla och fungerar lika bra i trånga utrymmen som på större ytor. Dessutom är de eldrivna, vilket gör att de blir enkla att använda utan att behöva göra specialanpassningar. Bara att ladda och köra, tillägger han.     Movexx: En bra lösning från EdmoLift

     Johan konstaterar att den elektriska dragaren från EdmoLift har blivit mycket uppskattad bland operatörerna och har gjort en fysiskt påfrestande arbetsuppgift mycket enklare.

     Det ska inte vara nödvändigt att behöva vara stor och stark för att utföra uppgifterna, det löser den elektriska dragaren utmärkt, avslutar Johan. 


     Vill du veta mer om Movexx Elektriska dragare? Se hela utbudet här:

     Movexx Elektriska dragare