Din sökning gav inga träffar

Lyftbord och lyftlosningar

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     EdmoLifts kundanpassade lösning för Actils specialtruckar förenar funktion och ergonomi

     Actil, en framstående tillverkare av högkvalitativa lagertruckar för inomhusbruk, har sedan 1954 varit en ledande aktör inom lagerhantering och logistik. Med bas i Vreta Kloster, strax utanför Linköping, betjänar de en global marknad. Sedan ett årtionde tillbaka använder de lyftbord från EdmoLift med några av sina specialtruckar.

     Actil erbjuder både standardiserade och kundanpassade lösningar som används inom en rad olika branscher, från industri till fordonsjättar, livsmedelssektorn och detaljhandeln. Företaget är känt för sin flexibilitet och förmåga att utveckla specialanpassade lösningar. När samarbetet med EdmoLift påbörjades för nästan ett decennium sedan, hade Actil behov av ett skräddarsytt lyftbord som kunde integreras med deras truckar. 


     Behovet bottnade i en kundanpassning där kunden behövde hantera så kallade ”blå boxar” som används i materialhantering hos till exempel olika Volvo-bolag vid monteringslinor. Boxarna innehåller ofta olika komponenter och material i materialställ, även kallade FIFO-ställ. Boxarna kan väga upp till 40 kg, något som gör dem otympliga att hantera. Lasten behövde kunna skjutas på och av för att enkelt hämta boxarna från lagringsplatsen, transportera till produktionslinan och skjutas in i materialställen på rätt hyllhöjd för att ge operatören bästa ergonomiska förutsättningar. 

     Sammanfattat behövde de en säker, ergonomisk och kostnadseffektiv lösning som också var hållbar. De vände sig till EdmoLift med expertis inom lyftlösningar och kom i kontakt med fältsäljaren Niklas Fällström. Vi kände till EdmoLift sedan tidigare och har lyftbord därifrån. Därför kontaktade vi dem för att se om de kunde ta fram en lösning, säger Stefan Kocken, Försäljningschef på Actil


     Samarbete i fokus för skräddarsydd lösning

     Niklas tog, tillsammans med konstruktionsavdelningen på EdmoLift, fram en ritning som mötte förväntningarna. Lyftbordet anpassades helt efter behovet, inklusive möjligheten att välja färg för att anpassa efter varumärke och stil, berättar han.

     Basen i lösningen utgick från modellen OPL från Actil, en plocktruck som hanterar både last och förare. Mellan förarplattformen och gafflarna på trucken monterades det specialanpassade och kompakta lyftbordet från EdmoLift som lyfter upp till 100 kg. Tack vare ett nära samarbete mellan företagens konstruktionsavdelningar möjliggjordes sömlös kommunikation mellan truck och lyftbord.

     Lyftbordet baserades på modellen TRD 500 som har anpassats på längd och bredd för att passa perfekt tillsammans med trucken. Plattformen på lyftbordet, som inte bara kan skjutas ut från bordsskivan är också utrustat med kulrullar. En runtomslutande bälg, skyddar föraren från lyftbordets rörelser och blir således en del av truckens säkerhetssystem. Allt enligt gällande CE-krav.

     Actil och EdmoLift: Ett fortsatt framgångsrikt samarbete

     Samarbetet mellan företagen som har pågått i många år har varit framgångsrikt. Stefan, som är en nyckelperson i samarbetet, ser en ökande marknadspotential för den här typen av produkt med bredare spridning, även utanför Skandinavien. Idag är EdmoLift föredragen leverantör av lyftborden till Actils speciallösning som distribueras till kunder över hela världen.

     Vi hoppas att fler marknader får upp ögonen för den här typen av produkt. Sett till arbetsmiljö och arbetshälsa är det ett väldigt bra verktyg. Operatören behöver aldrig fysiskt lyfta lasten och kan arbeta obehindrat i en ergonomisk arbetsställning - det skapar en arbetsplats med överlägsen ergonomi och säkerhet, säger han.

     Stefan Kocken, Försäljningschef Actil

     Niklas Fällström
     Fältsäljare, EdmoLift

     Niklas avslutar med att berätta om den här typen av lösningar som är särskilt fördelaktig inom detaljhandel, orderplocklager, e-handelslogistikcenter eller där effektivitet och precision är av största vikt. 

     Är du redo att optimera din arbetsplats med smarta lyftlösningar?

     Kontakta oss idag och påbörja resan mot en säkrare, mer effektiv och produktiv arbetsmiljö. 

     Kontakta oss