Din sökning gav inga träffar

Produkter

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     Bättre anpassade kajlyftbord 2021-02-12

     EdmoLift förändrar synen på kajlyftbord

     Från att huvudsakligen ha sålt ett antal standardmodeller kan nu varje bord i sortimentet kombineras med en mängd olika tillbehör.

      

     - Vi skräddarsyr produkten och sparar pengar åt kunden samtidigt som vi kan leverera lyftbord som är bättre anpassade efter kundens behov, säger Tomas Edmo, affärsutvecklare och marknadsansvarig hos EdmoLift.


     Kajlyftbordet används vid lastkaj för lossning och lastning av fordon och jämnar ut nivåskillnaden mellan fordon och den permanenta lastkajen. Traditionellt har denna typ av lyftbord behövt vara mycket robusta och anpassade för utomhusbruk eftersom godstransporterna med få undantag skett med tunga transporter. Kajlyftbordet har behövt en lyftkapacitet på minst två ton och tårplåt för halkskydd har varit standard.

      

     IDAG SER VERKLIGHETEN ANNORLUNDA UT

     Godstransporterna har förändrats och breddats. Allt mer gods kommer med minibussar, budbilar och andra mindre fordon, och lastbryggan kanske finns under tak. Och inte minst kommer godset i fler typer av kollin. När en kund idag behöver ett kajlyftbord är det sällan en standardmodell som är den optimala lösningen. Därför öppnar EdmoLift för att kundanpassa hela kajlyftbordstillverkningen.


     - Standardmodellerna finns kvar men med vårt mycket breda utbud av lyftbord och tillbehör, och en flexibel produktionsapparat, så är möjligheterna till anpassningar i princip oändliga. Vi utgår från kundens behov och den miljö som produkten ska arbeta i och skräddarsyr sedan lyftbordet, berättar Tomas Edmo. 


     Det öppnar bland annat för mindre kajlyftbord. EdmoLift kan nu erbjuda bord som har en lyftkapacitet på 500 kilo ända upp till de traditionella borden som lyfter 2–10 ton. Bordstorlekarna kan nu anpassas från 1300 x 800 millimeter upp till 3000 x 2400 millimeter – och allt däremellan.


     Men kajlyftborden kan också anpassas genom val av färg, material och tillbehör, och det finns många situationer där ett kajlyftbord genom en enkel kundanpassning fungerar bättre. Exempelvis blir det allt vanligare att gods levereras i gallervagnar eller andra vagnar med små hjul som rullar dåligt på tårplåtens struktur. Men ofta kan plattformen istället lackas med strukturfärg vilket gör att vagnarna rullar bättre utan att säkerheten blir sämre. Dessutom sparar kunden pengar.


     Det går också att välja styrningsalternativ, sätta ett övre gränsläge, lägga till lastklaffar, avrullningsstopp, räcken och grindar med mera.


     - För kunden finns bara fördelar. För oss på EdmoLift handlar det om att vi nu ska bli ännu bättre på att ta reda på exakt vad kunden behöver. Men att kundanpassa lyftbord för en rimlig kostnad har alltid varit Edmolifts styrka, så det är bara logiskt att vi nu nyttjar det bättre på vårt kajbordsprogram, avslutar Tomas Edmo.

      

      

     Läs mer om kajlyftbord från EdmoLift