Din sökning gav inga träffar

Lyftbord och lyftlosningar

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     EdmoLift lyfter fordonsindustrins produktivitet till nästa nivå 2022-04-29

     När alla överflödiga moment, rörelser och andra slöserier kan skalas bort från produktionslinorna ökar produktiviteten markant – och på köpet kan man även skapa en bättre ergonomi för sina anställda. EdmoLift erbjuder konkreta lösningar för att aktörer inom industrin ska uppnå just detta. 

     EdmoLift levererar smarta materialhanteringslösningar till fordonsindustrin, bilden visar armlyftar i ett projekt för Volvo Cars i Olofström.

      

     Fordonsindustrin har länge varit föregångare när det kommer till effektiv produktion och internlogistik. Målet har varit att maximera produktiviteten med hjälp av Lean Production, en utvecklingsstrategi med ursprung i Toyotas produktionssystem (TPS). Lean Production har från fordonsindustrin sedan spridit sig till övriga segment inom industrisektorn, men det finns fortfarande förbättringar att göra när det gäller materialhantering. Här kan EdmoLifts produkter hjälpa till att göra stor skillnad.

     I över 50 år har EdmoLift levererat lyftbord till industriföretag både i Sverige och utomlands. Ett lyftbord är ett bord eller en plattform som kan höjas och sänkas, och används som ett hjälpmedel för materialhantering inomhus eller vid lastkaj. I dag har EdmoLift en bred portfölj av materialhanteringsutrustning – allt från lyftbord, lyftvagnar till elektriska dragare. Den elektriska dragaren är ett intressant alternativ till gaffeltrucken då den är både är betydligt mer effektiv och billigare, men även säkrare.

     – Här handlar det om lösningar för internlogistiken som sparar på tid och människor samtidigt. Ökad produktivitet leder i det här fallet till bättre ergonomi, säger Mikael Fernlund, försäljningschef för den nordiska marknaden på EdmoLift.

      

     Fler företag investerar i produktionshöjande åtgärder

     Nyckeln till framgång, förutom effektiva produktionslinor, är att implementera rätt lyfthjälpmedel som till exempel armlyftar eller lyftbord i de delar av verksamheten där medarbetare ska hantera material. Detta för att minimera onödiga lyft och rörelser, och därmed skapa en så bra ergonomiskt anpassad arbetsplats som möjligt. 

     – Vi ser en ökande trend där allt fler företag förutom att investera i produktivitetshöjande åtgärder lägger ett ökat fokus på personalens hälsa, säger Mikael Fernlund.

      

     Lyckad speciallösning till Volvo Cars

     ”Det här projektet har såklart varit en bidragande faktor till att vi lyckats ta oss in så bra som vi har gjort i den här delen av industrin. Nu har vi dessutom gjort flera projekt inom den här sektorn där vi gång på gång lyckats bevisa att vi har rätt lösningar, rätt kompetens och en djup förståelse gällande just industriell ergonomi, intralogistik och materialhanteringsprocesser. Det som är bra ergonomi för människan är helt enkelt bra för produktiviteten,” avslutar Mikael Fernlund.

     Läs mer om projektet med Volvo Cars