Din sökning gav inga träffar

Produkter

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     EdmoLift och LiftPro Nordic upprättar strategiskt samarbete 2018-11-07

     EdmoLift och LiftPro Nordic upprättar strategiskt samarbete

     Idag meddelar EdmoLift AB att de har införskaffat en betydande aktieägarposition i det svenska företaget LiftPro Nordic AB, vilket även resulterar i ett strategiskt partnerskap företagen emellan. Partnerskapet förser båda företagen med ett omfattande program av smarta materialhanteringslösningar för den inhemska och utländska marknader till konkurrenskraftiga priser.

     För EdmoLift innebär partnerskapet att man kan utvidga sitt produktsortiment med varuhissar och utöka produktionen och försäljningen av större och anpassade modeller av lyftbord till konkurrenskraftiga priser. Dessutom innebär det för EdmoLifts del en viktig geografisk utgångspunkt från vilken man kommer ha större tillgång till den europeiska kontinenten. Samtidigt ger det LiftPro Nordic tillgång till EdmoLifts omfattande nätverk av kunder världen över, och en möjlighet att sälja EdmoLifts produkter under sitt eget varumärke till kunder.

     Det norska företaget DEMANOR tillverkar och säljer lyftlösningar till den norska marknaden. Tillsammans med Jan Lerfaldet Holding AS var de initiativtagarna till eteableringen av det svenska företaget LiftPro Nordic.

     - När BD Lift, vår tidigare största underleverantör av lyftbord, beslutade att flytta hela sin produktion från Sverige till England insåg vi att det kunde leda till potentiella komplikationer för våra kunder och för oss på DEMANOR. Det var okänt huruvida flytten skulle påverka leveranstider, leveranskostnader och det totala priset på produkter m.m. Därför beslutade vi att ta saken i egna händer och under sommaren 2018 upprätta en ny modern produktionsenhet i Landskrona för tillverkning och leverering utav smarta lyftlösningar av högsta kvalitet, säger Håvard Hopen, VD på DEMANOR AS.

     - Det är en trygg och långsiktig investering som kommer att vara fördelaktig för våra kunder. Att vi nu har en stark partner i EdmoLift, med årtionden av erfarenhet och kunskap om att leverera smarta lyftlösningar till marknaden, säkras den utmärkta framtid som vi alla ser för LiftPro Nordic, säger Jan Lerfaldet, VD och ägare av Jan Lerfaldet Holding AS.

     Överlag har marknaden för materialhanteringslösningar växt kontinuerligt. Däremot har marknaden för lyftbord sett liten teknologisk utveckling under de senaste 20-30 åren. På grund av låg lönsamhet och strukturella ändringar är det många aktörer vars verksamheter har gått i konkurs. Endast ett fåtal tillverkare har utvecklat en andra generationens lyftbord som förser såväl industrier och vardagsliv med intelligenta lösningar för hantering av tunga objekt. EdmoLift, med över 50 år i branschen, är en av dessa tillverkare och har en automatiserad och teknisk nivå på sin produktion som är i en klass för sig inom lyftbordsindustrin vilket medför att deras kunder får smarta lyftlösningar av enastående kvalitet väl värda investeringen. LiftPro Nordic har en väldigt flexibel produktion utvecklad för att tillverka godsliftar och stora kundanpassade lyftbord. LiftPro Nordics verksamhet är gynnsamt beläget i Landskrona, vilket möjliggör kostnadseffektiva transporter till den europeiska kontinenten. EdmoLift och LiftPro Nordic kommer båda att dra fördel av respektives styrkor och ta ett stort steg mot att bli toppaktören på den europeiska lyftbordmarknaden.

     -Med ambitionen att alltid kunna möta våra kunders behov är vi glada för vårt delägarskap i LiftPro Nordic. Det känns tryggt att vi har säkrat det här partnerskapet samt våra gemensamma framtidsplaner. Samtidigt tar vi ett steg närmare det kontinentala Europa och utökar vår närvaro på den inhemska och internationella marknaden. Tillsammans med LiftPro Nordic har vi ett väldigt bra utgångsläge för att kunna förse företag med optimerade lösningar för hantering och nivåpositionering utav alla former av tunga objekt inom produktionsprocesser och materialhantering, säger EdmoLift AB:s VD Anders Wahlqvist.

     -I EdmoLift har vi funnit en stark och stabil partner som kommer hjälpa oss att växa. Vår kombinerade expertis betyder att vi nu har möjlighet att alltid leverera de bästa och smartaste lösningarna till våra kunder. Partnerskapet ger oss även möjlighet att tidigt upptäcka och möta nya behov i marknaden, och jag förväntar mig att våra gemensamma utvecklingsprocesser kommer att resultera i nya och förbättrade produkter väldigt snart. EdmoLift har alltid haft en stark närvaro på marknaden och vi är glada att vi nu spelar i samma lag. LiftPro Nordic går en ljus framtid till mötes, säger Lennart Hansson, VD och delägare av LiftPro Nordic AB

      

     Ladda ner pressreleasen