Din sökning gav inga träffar

Lyftbord och lyftlosningar

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     EdmoLift rankas bland topp 8% inom hållbarhet enligt EcoVadis 2023-02-08

     Jan Eriksson framför EdmoLits målerianläggning

     För nionde året i rad tilldelas EdmoLift guldmedalj för sitt exceptionella hållbarhetsarbete. Därmed rankas EdmoLift bland topp 8% av över 100 000+ globala företags CSR (Corporate Social Responsibility). 

     Kvalitet och miljö har alltid haft hög prioritet hos EdmoLift. Ett område man har jobbat med länge. Stort fokus har på senare tid riktats på energiförbrukning, miljö och arbetsmiljön men också den etiska biten som finns med i analysarbetet.

     - Att få guldmedalj för vårt hållbarhetsarbete är väldigt roligt. Det är ett kvitto på att vi jobbar hållbart och att vi gör rätt, säger Jan Eriksson, Kvalitet- och miljöchef på EdmoLift.

     Under åren har EdmoLift tagit flera steg mot att bli mer miljövänliga, men också för att förbättra och säkra arbetsmiljön för operatörer. En av de största förändringarna är filtreringen av tvätt- och sköljvattnet i måleriet som driftsattes 2018 och kom med flera fördelar.

     - Bland annat vattnets renhet där vi pH-justerar tvättvattnet vid byte (till pH 7) för att säkerställa att vi inte har ett surt eller basiskt vatten och på så sätt får operatörerna och leverantören som hämtar tvättvattnet en säker arbetsmiljö. Dessutom minskade tömning av processvattnet från tre-fyra gånger per år till ca en gång per år. Vi installerade även en automatisk kemikaliedosering som generellt sköts per automatik med ett idag fosfatfritt tvättmedel, förklarar Jan kring förändringen.

     Utöver det har EdmoLift bland annat investerat i två värmeväxlare för uppvärmning av tvättvattnet som ger lägre energiförbrukning samt pulver som härdas vid lägre temperaturer. Dessutom jobbar man med att hitta alternativa gröna kemikalier och kontinuerliga förbättringsåtgärder.  

     - CSR är ett brett och viktigt område som vi jobbar med dagligen. Företag har ett stort ansvar både gentemot anställda och för miljön. Fokus för oss framöver koncentreras på att ta fram arbetssätt, analysera åtgärder och dokumentera data som kommer ligga till grund för kommande rapporter, avslutar Jan. 

     Ecovadis är ett ledande analysföretag inom hållbarhet och hjälper företag att bli mer hållbara, etiska och ansvarsfulla. Ecovadis betygsätter företag enligt 21 hållbarhetskriterier som följer internationell CSR-standard och erbjuder verktyg för vidare förbättring.

     Läs mer om Ecovadis

     Ecovadis.com