Din sökning gav inga träffar

Produkter

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     Produktnyhet: HDA 2000 2021-08-04

     Nytt kategori 5 bord i standardsortimentet

     2019 presenterade EdmoLift världens troligtvis första hydrauliska kategori 5-lyftbord som ingår i ett standardsortiment, HDL 2000. Nu lanseras nästa bord i heavy duty-serien.


     Efterfrågan på lyftbord som tål tuffa miljöer och intensiv drift ökar, men det är mycket få produkter som lever upp till den hårdaste klassificeringen, kategori 5 enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1. EdmoLift har nu två kategori 5-bord i sitt
     standardsortiment.


     – Utveckling är en väldigt central del för oss. Vi vill alltid ligga i framkant och vara marknadsledande, och när det gäller hydrauliska saxlyftbord anser vi oss idag vara en av de marknadsledande aktörerna, säger EdmoLifts konstruktionschef Hans Vikström.


     EdmoLift tror mycket på marknaden för kategori 5-lyftbord och håller nu på att bygga upp en hel heavy duty-serie utifrån en grunddesign som enkelt kan omsättas i nya produkter. I grunden finns en saxkonstruktion bestående av två sammanbundna saxar med laserskurna plattjärnsarmar och underhållsfria lager i alla leder.


     Resultatet är ett lyftbord som med minimalt underhåll klarar minst 512 000 cykler i kontinuerlig drift med maxlast, vilket i detta fall innebär 2000 kilo. Uppbyggnaden gör konstruktionen stark och mycket stabil i alla riktningar.


     Det är en produkt med extremt hög kvalitet som framförallt lämpar sig för automatiserade produktionslinjer som är i drift dygnet runt, och driftkänsliga miljöer där produktionsstopp är väldigt kostsamma. Ett uttalat mål med heavy duty-serien är att etablera sig bland systembyggare som utvecklar automatiserade linor för storkunder.


     HDA 2000 har en lägsta höjd på 230 millimeter och en lyftrörelse på 1300 millimeter. Plattformen är i grundutförandet 2000 x 900 millimeter.


     – Precis som med många andra av EdmoLifts produkter finns det stora möjligheter att kundanpassa lyftbordet. Det går naturligtvis alltid att specialbygga lösningar från grunden, men att vi nu har standardmodeller som kan modifieras gör anpassningen enklare och därmed också billigare för kunden, säger Hans Vikström.


     Arbetet med nästa lyftbord i heavy duty-serien från EdmoLift har redan påbörjats. Modellen kommer storleksmässigt att placera sig mellan HDL 2000 och HDA 2000.

      

      

     Läs mer om HDA 2000