Din sökning gav inga träffar

Produkter

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     Produktnyhet: Movexx MD1000 2021-06-22

     MD1000 Möter marknadens behov!

     Nya tekniska lösningar kan göra internlogistiken i många branscher både effektivare och säkrare.

      

     I många verksamheter arbetar man sedan flera år för att fasa ut gaffeltruckarna som arbetsredskap för internlogistik. Truckarna är ofta ineffektiva och orsakar också många arbetsplatsolyckor varje år.


     Istället rör sig marknaden allt mer mot olika typer av dragare som kan förflytta gods på pallvagnar eller andra lastvagnar. Svirvlande hjul gör vagnarna smidiga att flytta, men ett problem hittills har varit att vagnarna när de kopplas ihop till taxitåg, även kallade tugger trains eller milk run trains, har en tendens att börja svänga från sida till sida när vagnen sätts i rörelse och blir då svår att manövrera.


     – Normalt behövs minst ett fast hjul på vagnen för att den ska kunna köras stabilt, men med Movexx MD1000 och dess stödben finns inte längre det behovet. Det är enkelt och smidigt att hantera även ett tåg där alla vagnar har fyra svirvlande hjul, säger Mikael Fernlund, försäljningschef Norden.


     Dragaren kan köras både på kortsidan och långsidan av vagnen och kan dra upp till 1000 kilos vikt. MD1000 är utformad för optimal ergonomi och är ett multiredskap med mycket brett användningsområde.


     – I alla verksamheter där man sköter internlogistiken med pallvagnar, eller andra vagnar, med svirvlande hjul – och det är många – så är MD1000 en väldigt bra lösning, säger Mikael Fernlund.


     EdmoLift har generalagenturen för Movexx i de nordiska länderna, men kan också sälja MD1000 och andra Movexxdragare till andra länder om dragaren ingår i en paketlösning med andra EdmoLift-produkter.


      

     Läs mer om MD1000