Din sökning gav inga träffar

Produkter

  Din sökning gav inga träffar

  Kategorier

   Din sökning gav inga träffar

   Sidor

    Din sökning gav inga träffar

    Case studies

     Din sökning gav inga träffar

     Specialtillverkade arbetsplattformar till Emhart Glass 2020-08-03

     Glasmaskinstillverkaren Emhart Glass ville förbättra
     arbetsmiljön vid sin produktionslina i Örebro. Lösningen
     blev två specialtillverkade arbetsplattformar från
     EdmoLift.


     Konstant förbättring 

     “Vi diskuterade oss fram till en lösning som har visat sig vara väldigt bra. Plattformarna används dagligen och vi är jättenöjda," säger Anders Larsson, kvalitetsutvecklare hos Emhart Glass.

     Emhart Glass letar löpande efter möjligheter att förbättra arbetsmiljön och i förlängningen minska sjukskrivningarna. Vid anläggningen i Örebro tillverkar Emhart Glass delar till maskiner som producerar glasflaskor. En del i produktionskedjan går ut på att råämnen monteras i en fixtur på en maskinpalett som sedan bearbetas av en fräsmaskin.

     Arbetet med att montera ämnena sker i en arbetsstation som ej var höj- och sänkbar, vilket innebär att delar av arbetet har fått utföras på en obekväm höjd. Långsiktigt innebär det att operatörerna riskerar att få problem med axlar och nacke så företaget sökte en lösning, men det visade sig vara svårt att hitta någon.

     Anders Larsson, kvalitetsutvecklare hos Emhart Glass

     Anders Larsson, kvalitetsutvecklare hos Emhart Glass


     Fann den välbehövda lösningen hos EdmoLift

     Våren 2019 bjöds EdmoLift in för ett förutsättningslöst möte. Den som kom på besök från EdmoLift var säljaren Niklas Fällström som fick se arbetsplatsen och höra kundens önskemål.

     “Jag såg ganska snabbt att det här kan vi nog lösa Jag åkte hem från Örebro och gick direkt till vår konstruktionsavdelning med idéer och kravspecifikationer. Vi kunde ganska snabbt presentera en skiss för kunden och de lade direkt en beställning," säger Niklas Fällström.

     Hösten 2019 levererades två höj- och sänkbara arbetsplattformar till Emhart Glass i Örebro. Varje plattform består av specialbyggda lyftbord som satts ihop. Den U-formade plattformen gör att operatören enkelt kommer åt att arbeta på tre sidor av den mobila arbetsstationen, och dessutom kommer
     väldigt nära maskinpaletten. En matta gör att det är bekvämt att stå och gå på plattformen och längs kanten finns en gul kantmarkering som säkerhet. Eftersom plattformen aldrig är högre upp än 500 mm behövs inga räcken.

     En av de två arbetsplattformarna som levererats till Emhart Glass produktionsfabrik.

     En av de två arbetsplattformarna som levererats till Emhart Glass produktionsfabrik.


     Värdet av specialanpassning 

     “Det har funkat bra och arbetsplattformarna används dagligen av våra operatörer," säger Anders Larsson på Emhart Glass som var projektledare vid arbetet med de nya plattformarna. "Vi är jättenöjda."

     Installationen av de nya arbetsplattformarna gjordes i samband med att golvet i lokalen skulle göras om och genom att anlägga två grunda gropar i golvet där plattformarna placerades. Det innebär att arbetsplattformarna när de inte används kan sänkas ner till golvnivå och därmed inte tar upp någon plats i lokalen eller är i vägen.

     Att som i fallet med Emhart Glass bygga specialanpassade lösningar direkt för kunden är ett segment som ökat kraftigt för EdmoLift. Med anpassningar av standardprodukter eller genom att kombinera olika produkter går det att hitta lösningar för i princip alla problem.

     Specialanpassningar blir ofta kostnadseffektiva för kunden – och för Niklas Fällström och EdmoLift är det dessutom väldigt roliga uppdrag att arbeta med.

     “Att komma in där det inte finns några färdiga produkter som gör jobbet för kunden och då kunna presentera en lösning, det känns bra. Problemlösning är faktiskt det allra roligaste i det här jobbet!!”

      Inga räcken behövs eftersom plattformen aldrig når en höjd över 500 mm.

     Inga räcken behövs eftersom plattformen aldrig når en höjd över 500 mm.